Prof. Dr. Mehmet Kaya, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde “Tıbbi Fizyoloji” alanında doktorasını tamamladı. Profesör Kaya 1991 yılında “Doçent” ve 1998 yılında “Profesör” unvanını aldı. 1985 yılından beri başta epilepsi olmak üzere hipertansif ensefalopati, septik ensafopati ve travmatik beyin hasarı gibi hastalıkların deneysel hayvan modellerinde bariyer tipteki beyin kan damarlarının morfoloji, fizyoloji ve patolojisi üzerine araştırmalar yapmakta olan Profesör Kaya, son yıllarda, in vivo çalışmalarına ek olarak bariyer tip kan damar endotel hücrelerinin in vitro ortamdaki davranışlarını da incelemektedir.
Sacit Karamürsel 1962 yılında Amasya’da doğdu. 1977 yılında Galatasaray Lisesi orta bölümünü, 1980 yılında Ankara Fen Lisesini bitirdi. TÜBİTAK Türkiye “Liseler Arası Fizik Yarışması” Türkiye ferdi birincisi oldu. İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesinden 1986 yılında mezun oldu. Fizyoloji uzmanlığını 1988 yılında, Doçentliğini 1992 ve Profesörlüğünü 1999 yılında aldı. 1990-1996 yılları arasında California Üniversitesi San Diego’da araştırmacı olarak çalıştı. Avrupa Ülkeleri ile ortak pek çok çalışmada yer aldı. İ.Ü.Elektro-Nöro-Fizyoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, Ateroskleroz Derneği, Medikal İletişim ve Araştırma Derneği, Beyin Araştırmaları Derneğinin kurucu üyeliğinde bulundu ve çeşitli dönemlerde başkanlıklarını ve müdürlüğünü yaptı. İki dönem (8 yıl) COST-BMBS Alan komitesi üyeliği yaptı. İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı başkanlığını 11 yıldan uzun bir süre yaptıktan sonra İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığını, Fizyoloji ve Sinirbilim Anabilim Dalları başkanlıkları ve Nörolojik Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi müdürlüğünü yaptı.2019 yılından itibaren Koç Üniversitesi Tıp Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak görev almaktadır.
Prof. Dr. Özlem Yalçın, 2007 yılında Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde “Tıbbi Fizyoloji” alanında doktorasını tamamladı, 2014 yılında “Doçent” ve 2020 yılında “Profesör” unvanını aldı. Dr. Yalçın ve ekibinin temel odak alanları; hematolojik tanıda derin öğrenme tekniklerinin uygulanması, hemostatik fonksiyonu hızla değerlendiren mikroakışkan tabanlı testlerin geliştirilmesi, damar sisteminde akışkanlar mekaniği, dokularda kan akımının yerel düzenlenmesi ile ilgili mekanizmalar ve elektriksel olarak uyarılabilir kanser hücrelerinin foto-aktif polimerler aracılı uzaktan öldürülmesi bulunmaktadır.
Ezgi Tuna Erdoğan, 2006 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini bitirdikten sonra aynı fakültede Fizyoloji Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini intraoperatif nöromonitorizasyon üzerine yapmış olduğu tez ile tamamlamıştır. Uzmanlık sonrası mecburi hizmetini Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapmış ve bu süreç içinde bir ay Verona Üniversitesi Beyin Cerrahisi Kliniği’nde intraoperatif nörofizyoloji biriminde gözlemci olarak bulunmuştur. Uzmanlık eğitimi ve mecburi hizmet boyunca İstanbul Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nda Prof. Dr. Sacit Karamürsel ve Adnan Kurt ile birlikte Madde Akıl Etkileşimleri Laboratuvarı’nda (makelab) çalışmalarını sürdürmüştür. Elektrofizyolojik kayıt alma, uyarılmış potansiyeller, intraoperatif nöromonitorizasyon (IONM), transkraniyal doğru akım uyarımı (tDCS) ve nörofeedback konularında çalışmıştır. Mecburi hizmetin ardından Bilim Üniversitesi’nde akademik kadroda yer almış ve aynı zamanda Spina Bifida Merkezi’nde çalışmıştır. 2016-2019 yılları arasında İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak bulunmuş ve İstinye Üniversitesi bünyesinde açılan Nörolojik Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (Isucan) çalışmalarını sürdürmüştür. 2020 itibari ile Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji AD’nda öğretim üyesi olarak akademik hayatına devam etmektedir. Temel ilgi alanları girişimsel olmayan nöromodulasyon, elektrofizyolojik kayıt ve uyarım teknikleri, bu yöntemlerin ameliyatlarda kullanımı, nörolojik hastalıklarda tedavi ve sağlıklılarda performans araştırmalarında kullanımıdır.
Aytaç Güzel, 2019 yılında Ege Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden mezun oldu. 2021 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2022 yılından itibaren Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nda doktora eğitimini sürdürmekte ve aynı zamanda eğitim ve araştırma asistanlığı yapmaktadır. Nörofizyoloji ve epilepsi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.
Dr. Murat Aydemir, ilk ve orta öğrenimini Çorum'da tamamladı. 2020 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde acil hekimliği ve yoğun bakım sorumlu hekimliği görevlerinde bulunmuştur. 2022 yılı itibariyle Koç Üniversitesi Fizyoloji anabilim dalında tıpta uzmanlık eğitimine başlamıştır. Elektrofizyoloji, klinik nörofizyoloji ve hastalıkların patofizyolojik temelleri mesleki ilgi alanlarını oluşturmaktadır.
Can Koğ, 2017 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans derecesini 2021 yılında Erciyes Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı Egzersiz Fizyolojisi programından aldı. Mesleki ve araştırma ilgi alanları: Klinik egzersiz fizyolojisi, miyokinler, HIIT.