Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalına Hoşgeldiniz!

Fizyoloji Anabilim Dalı 2018 yılında kurulmuştur ve başlangıcından itibaren araştırma, araştırmacı eğitimi ve eğitiminde yüksek kalitede uzmanlığa sahiptir. Lisans ve lisansüstü eğitim ile ilgili amacımız, çeşitli araştırma alanlarında yeni ve güncel bilimsel yaklaşımlar ve metodolojiler kullanarak bölümümüzde sürekli öğretim ve araştırma teknikleri yeniliği ile bilgi ve deneyimimizi öğrencilere aktarmaktır. Belli başlı araştırma konuları; kan, nörovasküler ünite, beyine ilaç verilmesi, nörofizyoloji ile kas ve egzersiz fizyolojisidir. Fizyolojik ve patolojik durumlarda fonksiyonel dinamiklerin prensiplerini anlamak için hücreleri, dokuları ve organları araştırıyoruz. Araştırma faaliyetlerimiz TÜBİTAK, SEED ve Uluslararası Fonlar tarafından desteklenmektedir. Ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda üniversite, enstitü ve kuruluşla birçok kurum içi ve kurum dışı işbirliğimiz bulunmaktadır. Bölümümüzün en önemli stratejik hedeflerinden biri de öğretim ve araştırma faaliyetlerimiz arasındaki bağları güçlendirmektir. Bizim için, genç lisans ve lisansüstü öğrencilerimizin eleştirel düşünme, pratik beceriler, bilgi ve tekniklerdeki mesleki gelişimi çok önemlidir. Öğrencilerimizin lisansüstü ve doktora sonrası kariyerlerine girerken onları en iyi koşullara getirmek için müfredatımızı ve eğitim yaklaşımlarımızı ve yöntemlerimizi bilimsel yönden bağımsız olarak sürekli inceleriz. Kuruluşumuzdan bu yana geçen bu kısa sürede, bazı deneysel modellerde fizyolojik ve patofizyolojik mekanizmaları ve laboratuvar hayvanlarında ve insanlarda hastalıkları araştırmak için klinik araştırmacılarla güçlü araştırma iş birlikleri geliştirdik. Fizyoloji alanında araştırılan yenilikçi araştırma yaklaşım ve teknikleri konusunda heyecan duyuyoruz. Araştırmamız ve bizimle ilgili daha fazla bilgi edinmek veya çalışmalarımızı iyileştirebilecek geri bildirimde bulunmak isterseniz, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Misyonumuz

Bölümümüzün misyonu, gelecekteki klinik kariyerleri için öğrencileri, mükemmel tıbbi fizyoloji bilgisine sahip olarak eğitmek ve araştırma kapasitelerini arttırmaktır.

Vizyonumuz

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nın vizyonu, akademi ve endüstri için lisans ve lisans üstü öğrencilerinin yanı sıra doktora sonrası akademisyenleri de hazırlayan fizyolojide Türkiye’nin önde gelen eğitim programı olarak tanınmaktır.